Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Αποφεύγουν το ρίσκο οι επενδυτές

tags :
ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Αποφεύγουν το ρίσκο οι επενδυτές
Η λήξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πρόσθετο λόγο για τη διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα
 
Διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα και για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουν οι αναλυτές, ενώ τονίζουν πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να αναλάβουν ρίσκο, λόγω των ανησυχιών γύρω από την Ιταλία, αλλά και των ειδήσεων που συνδέονται με την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.
Οι πληροφορίες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ίσως βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία.
Παράλληλα η λήξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πρόσθετο λόγο για τη διατήρηση της μεταβλητότητας.
Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα θα είναι το καλύτερο σενάριο.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών αλλά και η Folli Follie, μετά την ανακοίνωση της Fosun σύμφωνα με την οποία ζητάει εξηγήσεις από τη διοίκηση του ομίλου.
 
Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί και για τον λόγο της λήξης των συμβολαίων στο χρηματιστήριο παραγώγων.
 
Eurobank
Πιστεύουμε πως θα γίνει άλλη μία προσπάθεια για να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών η αγορά καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπάρχει κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση
 
Beta
Οι πολιτικές ανησυχίες αναφορικά με την Ιταλία και η αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο θα συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Η αποφυγή ρίσκου για την ευρωπαϊκή περιφέρεια παραμένει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα.
Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης