Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα - Νέες κυρώσεις στον Maduro

Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα - Νέες κυρώσεις στον Maduro
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων πετρελαϊκών  κυρώσεων στη Βενεζουέλα
Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας σήμερα (20/5), όπως δήλωσε ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, John Sullivan.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων πετρελαϊκών  κυρώσεων στη Βενεζουέλα και ο Sullivan  δήλωσε ότι η απάντηση στις εκλογές της Κυριακής θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της G20 στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro με τη σημερινή εκλογική διαδικασία επιδιώκει μία νέα εξαετή θητεία, που πάντως έχει επικριθεί από τη Δύση ως η «στέψη» ενός δικτάτορα.
Το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει μποϊκοτάρει τις εκλογές και έτσι ο 55χρονος πρώην οδηγός λεωφορείου αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, παρά την πολιτική του, που έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες και κύματα βίας.
Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πετρελαϊκές κυρώσεις από την Ουάσιγκτον και μεγαλύτερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λατινική Αμερική.
Ο αυτοαποκαλούμενος «γιος» του  Hugo Chavez υποστηρίζει  ότι πολεμά μια «ιμπεριαλιστική» συνωμοσία που είχε στόχο να συντρίψει τον σοσιαλισμό και να αναλάβει τον πετρελαϊκό πλούτο του της χώρας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης