Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα τέλη Μαϊου του 2018 οι δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

tags :
Στα τέλη Μαϊου του 2018 οι δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική
Στα τέλη Μαϊου του 2018 οι δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική
Την ερχόμενη εβδομάδα (21/05) θα ολοκληρωθούν οι παρουσιάσεις των βασικών λειτουργιών και μεγεθών της Εθνικής Ασφαλιστικής στους υποψήφιους αγοραστές που συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων.
Oι εκπρόσωποι της Fosun και της Gongbao συναντήθηκαν εχθές και σήμερα (18/5) με στελέχη της ΕΤΕ και της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ άλλες δύο παρουσιάσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.
Στη συνέχεια οι δύο υποψήφιοι θα αποσυρθούν και μέχρι το τέλος του μήνα θα υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της ΕΤΕ, με την οποία και θα κριθεί το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση, εάν οι προσφορές των δύο κινεζικών funds δεν είναι ικανοποιητικές και εντός του πλαισίου που έχει καθορίσει η Εθνική Τράπεζα, οι λύσεις είναι δύο: είτε επανεκκίνηση της διαδικασίας είτε IPO για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ασφαλιστικής.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η παραγωγή bancassurance έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και συνεχίζει να κινείται αυξητικά και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αποτελεί, δηλαδή, πλέον ένα σημαντικό έσοδο για την Εθνική Τράπεζα.

Υποσημείωση bankingnews

Με βάση πηγή που παρακολουθεί πολύ σθενά την διαδικασία η Fosun θα υποβάλει προσφορά περί τα 620 εκατ ευρώ σχεδόν 100 εκατ χαμηλότερα από την πρόταση της EXIN που αποδείχθηκε αναξιόπιστη.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης