Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις για χρέος και έλλειμμα

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις για χρέος και έλλειμμα
Σε διαφορετική περίπτωση η σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί
Σκληρή προειδοποίηση προς την Ιταλία να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, λέγοντας ότι «η σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να "απειληθεί", αν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις αυτές».
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "Le Grand Rendez-vous" του γαλλικού δικτύου Europe 1 σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS ο Le Maire ξεκαθάρισε πως «αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί».
«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία (...) ισχύουν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας» σημείωσε.
«Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης