Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης σε Τεχεράνη και Ριάντ θα έχει η Mogherini

Συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης σε Τεχεράνη και Ριάντ θα έχει η  Mogherini
Στην Τεχεράνη σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, F. Mogherini
Γύρο συνομιλιών για την επίλυση της συριακής κρίσης θα έχει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, τόσο στην Τεχεράνη, όσο και στο Ριάντ.
Ειδικότερα, η Federica Mogherini σήμερα θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ιράν, στην Τεχεράνη, ενώ τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, και οι επαφές της εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τη 17η Οκτωβρίου και κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 20ής Οκτωβρίου και προβλέπουν να υπάρξει συνεργασία με εταίρους-κλειδιά στην περιοχή για να αναζητηθεί μια λύση στη συριακή κρίση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών της Mogherini, «συζητήσεις με συνομιλητές στην περιφέρεια έχουν ήδη ξεκινήσει και άλλες είναι επίσης προγραμματισμένο να γίνουν έπειτα από αυτές τις επισκέψεις».
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ίδια θα συνεχίσει να βρίσκεται σε "μόνιμη επαφή" με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura.
Ήδη, σύμφωνα με ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, βρίσκεται στην Τεχεράνη και εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν H. Rouhani και τον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Mohammad Javad Zarif , ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης