Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 80% των καταστημάτων της στην Κίνα πουλά η McDonald’s, έναντι 2 δισ. δολαρίων

Το 80% των καταστημάτων της στην Κίνα πουλά η McDonald’s, έναντι 2 δισ. δολαρίων
Η συμφωνία είναι διάρκειας 20 ετών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το καλοκαίρι
Την πώληση του 80% των δραστηριοτήτων της στην Κίνα επιβεβαίωσε σήμερα 9 Ιανουαρίου 2017 η McDonald’s, κρατώντας εν τέλει έναν μικρό αριθμό καταστημάτων.
Οι φήμες μέσα στο 2016 έκαναν λόγο για ολική απόσυρση του αμερικανικού κολοσσού από την ασιατική χώρα, στην οποία έχει υπό την ιδιοκτησία του περίπου 2.400 καταστήματα.
Στην κοινοπραξία που αγοράζει την αλυσίδα ηγούνται η Carlyle Group (θα ελέγχει το 28%) αλλά και η κινεζική Citic (θα ελέγχει το 52%).
Η τιμή πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,6 δισ. δολάρια (έναντι 3 δισ. που υπολογιζόταν) ενώ το συνολικό deal θα ανέλθει σε περίπου 2 δισ.
Η συμφωνία είναι διάρκειας 20 ετών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το καλοκαίρι.
Θυμίζουμε πως η πασίγνωστη πολυεθνική αποφάσισε στις 8 Δεκεμβρίου 2016 να μεταφέρει την παγκόσμια εκτός Η.Π.Α. φορολογική της έδρα από το Λουξεμβούργο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα εταιρεία συμμετοχών θα πληρώνει φόρο στη Βρετανία επί των εσόδων της από δικαιώματα εκμετάλλευσης σημάτων της που εισπράττει από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως, εκτός αυτής των Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την ίδια την McDonald's, επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο για νέα φορολογική έδρα των εκτός Η.Π.Α. δραστηριοτήτων της, επειδή διαθέτει στο Λονδίνο «σημαντικό αριθμό προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης