Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Αύξηση 50% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Maduro - Στα 40 μπολιβάρ ή 60 δολάρια

tags :
Βενεζουέλα: Αύξηση 50% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Maduro - Στα 40 μπολιβάρ ή 60 δολάρια
«Για να ξεκινήσει καλά ο χρόνος, αποφάσισα την αύξηση του κατώτατου μισθού», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους
Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50% στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ν. Maduro.
Ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται στο εξής στα 40 μπολίβαρ, αποφάσισε με διάταγμα ο Maduro, δηλ. 60 δολάρια με την ανώτερη επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία, ή 12 δολάρια στη μαύρη αγορά.
«Για να ξεκινήσει καλά ο χρόνος, αποφάσισα την αύξηση του κατώτατου μισθού», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους κατά την εβδομαδιαία εκπομπή του στη δημόσια τηλεόραση.
Το ύψος της διατροφικής βοήθειας που δίνεται μαζί με τον μισθό παραμένει αμετάβλητο, περίπου στα 93 δολάρια.
Το 2016, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τον πρόεδρο κατά 30% τον Απρίλιο, στη συνέχεια 40% τον Οκτώβριο.
Εδώ και μήνες μια μεγάλη οικονομική κρίση σοβεί στη Βενεζουέλα, η οποία συνδέεται με την πτώση των τιμών του πετρελαίου –του μοναδικού πλούτου της– που προκάλεσε μια έκρηξη του πληθωρισμού (475% το 2016 σύμφωνα με το ΔΝΤ) και άδειασε τα ράφια των σουπερμάρκετ και των φαρμακείων.
Για τον πρόεδρο Maduro, η κρίση που διέρχεται η χώρα εξηγείται από μια «καπιταλιστική συνωμοσία» ενορχηστρωμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η δεξιά αντιπολίτευση εκτιμά από την πλευρά της πως οφείλεται σε 18 χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης υπό τον τέως πρόεδρο O. Chaves και τον Maduro.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε η Datanalisis, σχεδόν το 80% των Βενεζουελάνων αποδοκιμάζουν την πολιτική του αρχηγού του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης