Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Αβέβαιο το πόσο θα διαρκέσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Κρεμλίνο: Αβέβαιο το πόσο θα διαρκέσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι η προετοιμασία για τις συνομιλίες πραγματοποιείται με ενταντικούς ρθυμούς
Στο ζήτημα των ειρηνευτικών συνομιλιών που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν για τη Συρία αναφέρθηκε σήμερα (10/1) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τονίζοντας ότι η διάρκεια των σχετικών διαπραγματεύσεων παραμένει ακόμα αβέβαιη.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, "είναι αβέβαιο για την ώρα πόσο διάστημα θα διαρκέσουν οι συνομιλίες", σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει ότι "οι προετοιμασίες των συνομιλιών διεξάγονται με πολύ εντατικούς ρυθμούς".
Η ημερομηνία που έχει οριστεί για την έναρξη των σχετικών συνομιλιών είναι η 23η Ιανουαρίου, με την πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης ωστόσο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση της για το αν θα παρευρεθεί στην Αστάνα, καθώς και το ποιοι θα την εκπροσωπήσουν.
Ωστόσο, η πλευρά της συριακής κυβέρνησης εμφανίστηκε έτοιμη να διαπραγματευτεί όλα τα ζητήματα που ενδεχομένως να τεθούν, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Bashar Al Assad άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του, τονίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται αλλαγή του συντάγματος και διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Να σημειώσουμε ότι οι συνομιλίες της Αστάνα έρχονται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας Ρωσίας και Τουρκίας για οριστική λήξη των ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία, καθώς και την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης για τον εξαετή εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης