Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα κινδυνεύουν να «παγώσουν μέχρι θανάτου» στο χιόνι

Independent: Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα κινδυνεύουν να «παγώσουν μέχρι θανάτου» στο χιόνι
Για ανεπαρκή προετοιμασία γίνεται λόγος στο δημοσίευμα του Independent
Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα κινδυνεύουν να «παγώσουν μέχρι θανάτου» μέσα στο χιόνι εξαιτίας των ανεπαρκών χειμερινών προετοιμασιών, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Independent.
«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει ότι χωρίς επαρκή στέγαση οι πρόσφυγες στην Ελλάδα μπορεί να πεθάνουν καθώς η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε παγωμένο κλοιό» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Στη Μόρια, έναν μεγάλο καταυλισμό στη Λέσβο, περίπου 4.500 άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές.
Τουλάχιστον ένας Αφγανός πέθανε από το κρύο την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ η προσφυγική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) έσπευσε να παράσχει θερμικές κουβέρτες και καύσιμα και να εγκαταστήσει ηλεκτρικές θερμάστρες και μόνωση.
Περίπου 2.100 άτομα ευπαθών ομάδων θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα της τοπικής κοινότητας, ενώ βρέθηκε κατάλυμα και για άλλα 700 ασυνόδευτα παιδιά.
Ωστόσο οι οργανώσεις δικαιωμάτων καλούν την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα για την αποσυμφόρηση των καταυλισμών, μεταφέροντας τους πιο ευάλωτους στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις Αρχές ασκήθηκε κριτική για ελλιπείς προετοιμασίες ενόψει του χειμώνα.
«Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να κάνει τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών πιο δύσκολες» γράφει μια ανακοίνωση των Γιατρών χωρίς Σύνορα.
«Ανησυχούμε» είπε στη Γενεύη ο Adrian Edwards, εκπρόσωπος του UNHCR.
«Οι αργοπορίες στην καταγραφή και ταυτοποίηση ευάλωτων ατόμων και, σε παρελθόντα χρόνο, η έλλειψη κατάλληλων χώρων στην ηπειρωτική χώρα υπήρξαν μείζονα ζητήματα.
Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, οι καθυστερήσεις συνέβαλαν στη συμφόρηση των εγκαταστάσεων, οι οποίες ήταν κατασκευασμένες για πολύ λιγότερους ανθρώπους, και στην αύξηση των κινδύνων ασφαλείας» δήλωσε ο ίδιος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης