Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό επαναλαμβάνει: Σε καμία περίπτωση δε θα πληρώσουμε για το τείχος του Trump

Το Μεξικό επαναλαμβάνει: Σε καμία περίπτωση δε θα πληρώσουμε για το τείχος του Trump
Το τείχος αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ του Donald Trump και του Μεξικό
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος, που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θέλει να χτίσει στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, για να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση Μεξικανών στις ΗΠΑ.
Αυτό κατέστησε σαφές, για ακόμα μία φορά, το Μεξικό, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Luis Videgaray.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεξικανός υπουργός, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «δεν υπάρχει καμία συνθήκη, καμία εμπορική συμφωνία, επένδυση ή στήριξη που θα δικαιολογούσε ένα τέτοιο βήμα που θα παραβίαζε την αξιοπρέπεια των Μεξικανών σε τέτοιο βαθμό».
Το τείχος αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ του Donald Trump και του Μεξικό, ήδη από όταν ο επιχειρηματίας ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του τον Ιούνιο του 2015, κατηγορώντας το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στις ΗΠΑ.
Μόλις την Παρασκευή, ο Trump, διαψεύδοντας όλους όσοι πίστευαν ότι θα αναιρέσει την υπόσχεσή του, επανέλαβε ότι εμμένει στη θέση του για ανέγερση τείχους, το οποίο ωστόσο σε ορισμένα σημεία θα μπορούσε να είναι φράχτης ή συρματόπλεγμα, ενώ πρόσθεσε ότι θα βρει τρόπο να επιβάλει στο Μεξικό την άμεση ή έμμεση αποζημίωση των ΗΠΑ για τα έξοδα κατασκευής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης