Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Fake news και κυνήγι μαγισσών τα περί ρωσικού hacking στις προεδρικές εκλογές

tags :
Trump: Fake news και κυνήγι μαγισσών τα περί ρωσικού hacking στις προεδρικές εκλογές
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ενημέρωσαν τον Trump ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του
Έντονη ήταν η αντίδραση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ύστερα από την ενημέρωση του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του αναφορικά με τις οικονομικές του δραστηριότητες και την προσωπική του ζωή.
Σε μήνυμα του στο twitter ο Trump έκανε λόγο για FAKE NEWS (διασπορά ψευδών ειδήσεων) και για κυνήγι μαγισσών.
Όπως μεταδίδει το CNN, οι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών παρουσίασαν στον απερχόμενο πρόεδρο Obama και στον Donald Trump συνοπτικό υπόμνημα (έκτασης δύο σελίδων) από τα στοιχεία για την φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.
Σύμφωνα με ορισμένες από τις αναφορές, οι πληροφορίες προέρχονται εν μέρει και από τη βρετανική MI6.
Στο υπόμνημα περιλαμβανόταν και η αναφορά πως υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν «επιβαρυντικά στοιχεία» για τον Trump, τα οποία αφορούν τις οικονομικές του δραστηριότητες και την προσωπική του ζωή.
Σύμφωνα με ορισμένες από τις αναφορές γύρω από τις φερόμενες ρωσικές πληροφορίες σε βάρος του Trump πρόκειται μεταξύ άλλων και για επαφές της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Μόσχα.
Ο Trump απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές χωρίς να μπει καν στην ουσία του θέματος, ενώ σήμερα αναμένεται να παραχωρήσει και την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, εννιά ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αν και στόχος του Trump ήταν να εστιάσει σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, πλέον είναι αναγκασμένος να δώσει εξηγήσεις για όλες αυτές τις κατηγορίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για μυστική επικοινωνία του Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Μόσχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης