Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Ισχυρή ανάκαμψη στις επενδύσεις αναμένεται από τις πετρελαϊκές το 2017 - Στα 450 δισ. δολ.

tags :
Financial Times: Ισχυρή ανάκαμψη στις επενδύσεις αναμένεται από τις πετρελαϊκές το 2017 - Στα 450 δισ. δολ.
Αναλυτές και στελέχη της βιομηχανίας αναμένουν ότι η επενδυτική ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη στις ΗΠΑ
Οι πετρελαϊκές προετοιμάζονται για να αυξήσουν τις επενδυτικές δαπάνες τους φέτος, αναμένοντας βελτίωση των τιμών του αργού το "πάγωμα" των τελευταίων δύο ετών.
Τα συμβόλαια του brent διαπραγματεύονται στα 55 δολάρια ανά βαρέλι - στο διπλάσιο του 12ετούς χαμηλού στις αρχές του 2016 - μετά από την απόφαση των κρατών τόσο εντός όσο και εκτός του ΟΠΕΚ, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις περικοπές του κόστους από τις εταιρείες πετρελαίου, έχει βελτιώσει τις ταμειακές ροές σε όλη τη βιομηχανία, καθιστώντας ελκυστικές τις μετοχές στον κλάδο.
«Η βιομηχανία έχει μετακινηθεί από την κατάσταση επιβίωσης, μέσα από μια φάση προσαρμογής σε χαμηλότερες τιμές και τώρα έχει αρχίσει να επανεπενδύουν στην ανανέωση της ανάπτυξης», ανέφερε ο Malcolm Dickson, αναλυτής της Wood Mackenzie.
Οι παγκόσμιες κεφαλαιουχικές δαπάνες από τις κορυφαίες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής θα είναι συνολικά 450 δισ. δολάρια το 2017, μέχρι και 3% υψηλότερα σε σύγκριση με το 2016.
«Οι εταιρείες μπορούν να δουν επιτέλους ένα κατώτατο σημείο στις τιμές του πετρελαίου με τα σχέδια του νεκρού σημείου τους να κατεβαίνει προς το ίδιο επίπεδο», προσθέτει ο Iain Reid, αναλυτής της Macquarie.
Αναλυτές και στελέχη της βιομηχανίας αναμένουν ότι η επενδυτική ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη στις ΗΠΑ λόγω της παραγωγής του σχιστόλιθου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης