Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 193 νεκροί τζιχαντιστές σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του στρατού στη Μοσούλη

tags :
Ιράκ: Τουλάχιστον 193 νεκροί τζιχαντιστές σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του στρατού στη Μοσούλη
Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακατέλαβαν κι άλλες περιοχές στρατηγικής σημασίας
Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ο ιρακινός στρατός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, σημειώθηκαν νέες ανακαταλήψεις περιοχών στρατηγικής σημασίας στην πόλη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πλευρά των ενόπλων δυνάμεων, ο ιρακινός στρατός στρατός απελευθέρωσε την ανατολική περιοχή Αλ Σούκρας, καθώς και τμήματα των περιοχών Νισάν και Αλ Ντουμπάτ, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στις ήδη "σημαντικές νίκες" στα ανατολικά της πόλης.
Μέσω των νέων ανακαταλήψεων, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να οργανώσουν καλύτερα την πολιορκία του δυτικού τμήματος της Μοσούλης, η οποία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι τουλάχιστον 193 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους, ενώ πρόσθεσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας εξακολουθούν να πλήττουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική πλευρά.
Υπενθυμίζουμε ότι η Μοσούλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τα μέσα του 2014, αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με την ανακατάληψή της, θα επέλθει και η κατάρρευση του λεγόμενου "χαλιφάτου" που εκτείνεται από το Ιράκ μέχρι τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης