Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schwab (World Economic Forum): Ο λαϊκισμός από μόνος του δεν λύνει τα προβλήματα

tags :
Schwab (World Economic Forum): Ο λαϊκισμός από μόνος του δεν λύνει τα προβλήματα
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ άσκησε κριτική στην άνοδο του λαϊκισμού και ζήτησε ουσιαστικές λύσεις
Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 3% δεν αρκεί για να λύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Klaus Schwab επικεντρώθηκε στην ανάγκη ώστε οι συμμετέχοντες ανά τον κόσμο να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στον συντονισμό των οικονομικών και κοινωνικών επιταγών.
«Χωρίς την οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική πρόοδος δεν είναι δυνατή και χωρίς την κοινωνική πρόοδο, η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη», υποστήριξε ο Schwab, μετά από τον ισχυρισμό του ότι «οι οικονομικές δραστηριότητες πρέπει πάντα να συνδυάζονται με την κοινωνική ευθύνη».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη άνοδο του λαϊκισμού και στην αναζήτηση απαντήσεων στα προβλήματα του κόσμου, ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι λαϊκιστικές λύσεις από μόνες τους δεν αρκούν.
«Κάθε απλουστευμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας σύνθετης ατζέντας είναι καταδικασμένη να αποτύχει» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τεχνολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά είναι τόσο τεράστια, ώστε βιώσιμες λύσεις απαιτούν συστηματική, ολιστική προσέγγιση…
Και ιδιαίτερα τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών παγκοσμίως, ενωμένα σε μια αποστολή: τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης