Τελευταία Νέα
Διεθνή

DNB Asset: Η δημοσιονομική τόνωση του Trump δεν θα είναι τόσο έντονη όσο πιστεύουν οι επενδυτές

DNB Asset: Η δημοσιονομική τόνωση του Trump δεν θα είναι τόσο έντονη όσο πιστεύουν οι επενδυτές
Όπως τόνισε ο CEO του fund, η πρόσφατη αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων ήταν αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών προβλέψεων πριν τις προεδρικές εκλογές 
«Μικρό καλάθι» για την χιλιοειπωμένη δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Donald Trump κρατά η DNB Asset Management (διαχειρίζεται κεφάλαια 64 δισ. δολαρίων), της μεγαλύτερης νορβηγικής τράπεζας DNB ASA.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του fund, Torkild Varran, η πρόσφατη αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ήταν αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών προβλέψεων πριν τις προεδρικές εκλογές και όχι της νίκης του Ρεπουμπλικάνου στις 8 Νοεμβρίου 2016.
«Ανησυχούμε για το ότι κάποιοι σκέφτονται πως η δημοσιονομική τόνωση έρχεται πιο έντονα από ό,τι εκ των πραγμάτων μπορεί να έρθει.
Ή ότι δεν έρχεται καθόλου», σχολιάζει.
Ο κ. Varran σημείωσε επίσης πως οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα συνεχίσουν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό το 2017, όπως και ο πληθωρισμός για την εγχώρια οικονομία.
«Δεν πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να αναγκάσει τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορά από όσο υπολογίζει (σσ τρεις αυξήσεις μέσα στο 2017).
Τα χαμηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι», συμπλήρωσε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Όσλο.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεπε οικονομική ανάπτυξη 2,2% και 2,1% για τις Η.Π.Α. τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Καταλήγοντας, ο κ. Varran εκτίμησε πως σε γενικές γραμμές το 2017 θα είναι καλή χρονιά για τις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης