Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακυρώνουν για το τέλος Απριλίου 2017 τη συνάντηση για το Brexit οι ηγέτες της ΕΕ

Ακυρώνουν για το τέλος Απριλίου 2017 τη συνάντηση για το Brexit οι ηγέτες της ΕΕ
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ ενός «σκληρού Brexit» που δε θα περιλαμβάνει την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά του μπλοκ
Στην ακύρωση της προγραμματισμένης για την 6η Απριλίου συνάντησης προχώρησαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον απόηχο της απόφασης για ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) από την Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May.
Η νέα ημερομηνία για την μίνι-Σύνοδο, η οποία θα έχει ως αποκλειστικό θέμα τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, θα οριστεί για το τέλος του Απριλίου 2017.
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ ενός «σκληρού Brexit» που δε θα περιλαμβάνει την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά του μπλοκ.
Άλλωστε, οι Βρυξέλλες έχουν ξεκαθαρίσει πως αν το Λονδίνο δεν αποδεχθεί τις «τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες» της Ε.Ε., τότε αυτόματα καταργείται η πρόσβαση στο ελεύθερο εμπόριο.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 50 που θα σηματοδοτήσει τυπικά την έναρξη των συνομιλιών, θα ενεργοποιηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στις 29 Μαρτίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης