Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Στις 10/7 ορίστηκε ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στο Καζακστάν

Συριακή κρίση: Στις 10/7 ορίστηκε ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στο Καζακστάν
Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της κατάρριψης μαχητικού αεροσκάφους της συριακής κυβέρνησης από αντίστοιχο των ΗΠΑ
Για την Δευτέρα 10 Ιουλίου ορίστηκε ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα του Καζακστάν για το συριακό ζήτημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/6) το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την αναβολή που είχε σημειωθεί κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Αναλυτικότερα, οι εν λόγω συνομιλίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ωστόσο η πλευρά της Μόσχας ανακοίνωσε την προσωρινή αναβολή τους λόγω διαφωνιών που υπήρχαν για τη λειτουργία των ζωνών ασφαλείας στη Συρία.
Η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της κατάρριψης μαχητικού αεροσκάφους της συριακής κυβέρνησης από αντίστοιχο του Διεθνούς Συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, με την Ουάσινγκτον να ισχυρίζεται ότι αρχικά οι δυνάμεις του Assad είχαν πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον συμμαχικών δυνάμεων.
Μάλιστα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να απέχουν από μονομερείς ενέργειας στη Συρία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κατάρριψη του συριακού μαχητικού ως «επιθετική πράξη», η οποία αποτελεί «στήριγμα για τους τρομοκράτες».
Παράλληλα, επίθεση εντός του συριακού εδάφους πραγματοποίησε χθες (18/6) και το Ιράν, αυτή τη φορά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπινων απωλειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης