Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook κοντά σε συμφωνία με δύο τηλεοπτικές σειρές – Στόχος τα διαφημιστικά έσοδα

tags :
Το Facebook κοντά σε συμφωνία με δύο τηλεοπτικές σειρές – Στόχος τα διαφημιστικά έσοδα
Σκοπός της εταιρείας δεν είναι να προσανατολιστεί σε εταιρικά μοντέλα όπως το Netflix και το HBO, αλλά η παραγωγή προγραμμάτων, που να στοχεύουν καθαρά στα τηλεοπτικά έσοδα από διαφημίσεις
Άνοιγμα στο χώρο της τηλεόρασης σκέφτεται να κάνει το Facebook, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να αναλάβει την παραγωγή δύο τηλεοπτικών προγραμμάτων: το «Last State Standing», ένα ριάλιτι ανταγωνισμού και το «Loosely Exactly Nicole» μια κωμωδία που πρώτη φορά προβλήθηκε στο MTV.
Σκοπός της εταιρείας δεν είναι να προσανατολιστεί σε εταιρικά μοντέλα όπως το Netflix και το HBO, αλλά η παραγωγή προγραμμάτων, που να στοχεύουν καθαρά στα τηλεοπτικά έσοδα από διαφημίσεις.
Προς το παρόν προσπαθεί να αναπτύξει δύο είδη προγραμμάτων, μία σειρά μυθοπλασίας - πιο ακριβή σε σχέση με τις παραγωγές που προβάλλονται - και μία εκπομπή με νέα διάσημων – φθηνότερη από άλλες εκπομπές, όπως το Vox και το Buzzfeed.
Το μοντέλο του Facebook θα προσπαθήσει να προσελκύσει εταιρείες με καλύτερη και πιο εκλογικευμένη διαχείριση διαφημιστικών budgets.
Με την ολοκλήρωση των συμφωνιών, το Facebook θα συνεχίσει την προσπάθεια να αντλήσει έσοδα από την τηλεοπτική διαφήμιση.
Το Facebook είχε ήδη αρχίσει επαφές με τηλεοπτικά στούντιο για τη χορήγηση αδειών το Δεκέμβριο του 2016, ενώ προσέλαβε ένα στέλεχος του MTV για να διευθύνει την ανάπτυξη του αρχικού προγραμματισμού, τον Φεβρουάριο του 2017.
Η ψηφιακή διαφημιστική δαπάνη είναι πιθανό να ξεπεράσει την τηλεοπτική για πρώτη φορά το 2017 σύμφωνα με τη Deloitte.
Το Facebook θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή την αλλαγή, αν το καινούργιο μοντέλο είναι σε θέση να προσελκύσει περισσότερους συνεργάτες και το πιο σημαντικό, περισσότερο κοινό στην πλατφόρμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης