Διεθνή

Γάλλος ΥΠΕΣ: Εξαιρετικά υψηλή η απειλή της τρομοκρατίας

tags :
Γάλλος ΥΠΕΣ: Εξαιρετικά υψηλή η απειλή της τρομοκρατίας
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια που έγινε επίτηδες ενώ ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών, ο οποίος ζούσε σε προάστιο του Παρισιού και ήταν γνωστό πρόσωπο στις αρχές, λόγω εξτρεμιστικών ιδεών
"Εξαιρετικά υψηλή" χαρακτήρισε την απειλή της τρομοκρατίας ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gérard Collomb, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
"Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο", τόνισε και είπε: "Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων".
Είχε προηγηθεί συμβάν κατά το οποίο ένας άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας σε εμπορικό κέντρο στα Ηλύσια Πεδία και στη συνέχεια προκλήθηκε έκρηξη.
Ο δράστης έπεσε νεκρός.
Οπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων δεν υπάρχουν τραυματίες.
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια που έγινε επίτηδες ενώ ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών, ο οποίος ζούσε σε προάστιο του Παρισιού και ήταν γνωστό πρόσωπο στις αρχές, λόγω εξτρεμιστικών ιδεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης