Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό σε λύκειο του Τέξας με 10 νεκρούς - Ελληνικής καταγωγής ο δράστης Δ. Παγουρτζής - Βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί

tags :
Μακελειό σε λύκειο του Τέξας με 10 νεκρούς - Ελληνικής καταγωγής ο δράστης Δ. Παγουρτζής - Βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί
Τουλάχιστον 8 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του μακελειού σε λύκειο του Τέξας Τουλάχιστον 8 νεκροί είναι ο απολογισμός του μακελειού σε λύκειο του Τέξας
(upd5) Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας μαθητής στο λύκειο της πόλης Σάντα Φε, όπως αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι τοπικές εφημερίδες, επικαλούμενες νοσοκομειακές πηγές.
Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Ed Gonzales Γκονζάλες ανέφερε μέσω του Twitter ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο.
Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού.
Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.
Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε όπου νωρίτερα σήμερα ένας μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ έως δέκα ανθρώπους
Σύμφωνα με το δίκτυο CBS, υπό κράτηση βρίσκεται ένας 17χρονος, ο οποίος έχει μάλιστα ελληνικό όνομα, καθώς λέγεται Δημήτριος Παγουρτζής.







Ο μαθητής που εισέβαλε σήμερα σε Λύκειο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης G. Abbot.
"Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει" είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.
Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο βασικός ύποπτος ονομάζεται Δημήτριος Παγουρτζής.
Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά.
"Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών", εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε την επίθεση «φρικτή» και έκανε λόγο για μια «πολύ-πολύ θλιβερή» εξέλιξη.
Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο «Twitter» ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».
Δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU, επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς».
Στον επίσημο λογαριασμό στο «Twitter» του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».
Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.
Πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.
«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών», δήλωσε.
«Οι πρώτες αναφορές δεν δείχνουν καλές.
Ο Θεός να μας ευλογεί όλους!», ανέφερε νωρίτερα με ανάρτησή του στο «Twitter» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.


«Στους μαθητές, τις οικογένειες, τους δασκάλους του Γυμνασίου της Σάντα Φε, όλους εκείνους που έχουν πληγεί και ολόκληρη την κοινότητα:
Είμαστε μαζί σας, είστε στις προσευχές μας και είστε στις προσευχές του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence.



Πρώτη ενημέρωση 18:00:49, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης