Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις εισαγωγές της από τις ΗΠΑ, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο

BBC: Η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις εισαγωγές της από τις ΗΠΑ, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο
Στόχος της Ουάσινγκτον να μειωθεί το ετήσιο εμπορικό της έλλειμμα έναντι του Πεκίνου από τα 335 δισ. δολ. στα 200 δισ. δολ.
Η Κίνα συμφώνησε να αγοράζει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από τις ΗΠΑ, μία κίνηση που η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι θα μειώσει το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των 335 δισ. δολ. που έχει έναντι του Πεκίνου, όπως μεταδίδει το BBC.
"Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε σημαντικές αυξήσεις αγροτικών και ενεργειακών εξαγωγών προς την Κίνα και αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ" ανακοινώθηκε σχετικά.
Αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη κίνηση βάζει τέλος και στις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, που θα συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τις εξαγωγές αγροτικών και ενεργειακών εμπορευμάτων από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Δεν έγινε επίσης καμία αναφορά για ετήσιο εμπορικό έλλειμμα στα 200 δισ. δολ., που είναι ο στόχος που έχει θέσει η Ουάσινγκτον.
"Για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες καταναλωτικές ανάγκες των πολιτών της Κίνας, αλλάκαι στην ανάγκη για υψηλής ποιότητας οικονομική ανάπτυξη, η Κίνα θα αυξήσει σημαντικά τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών από τις ΗΠΑ" ήταν το επιμύθιο της κοινής ανακοίνωσης που εκδόθηκε.
Καμία από τις δύο πλευρές δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, αν θα υπάρξει καθυστέρηση στην απειλή επιβολή δασμών ή, και απόσυρσή τους.
Και οι δύο χώρες έχουν κάνει λόγο για επιβολή δασμών, αλλά δεν έχουν περάσει ακόμα από τη θεωρία στην πράξη.
Ο Trump είχε απειλήσει την Κίνα με δασμούς συνολικού ύψους 150 δισ. δολ., λέγοντας ότι σκοπός του είναι να πείσει την Κίνα να σταματήσει να κλέβει πνευματική ιδιοκτησία από τις ΗΠΑ, όπως στον τομέα της τεχνολογίας.
Οι δασμοί των ΗΠΑ επρόκειτο να επιβληθούν στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου και αν κάποιες χώρες έχουν εξαιρεθεί από αυτούς, η Κίνα δεν είναι ανάμεσά τους.
Το Πεκίνο έχει απειλήσει με αντίποινα και με δασμούς σε αμερικάνικα προϊόντα, όπως αεροσκάφη, φασόλια σόγιας, αυτοκίνητα, χοιρινό, κρασί, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε την Κυριακή 20/5 ότι από την επικείμενη συμφωνία θα βγουν κερδισμένες τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κίνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης