Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Φράχτη α λά Ουγγαρίας θα υψώσει το Μαυροβούνιο στα σύνορα του με την Αλβανία για να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές

Reuters: Φράχτη α λά Ουγγαρίας θα υψώσει το Μαυροβούνιο στα σύνορα του με την Αλβανία για να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές
Χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική χρησιμοποιούν τη βαλκανική οδό μέσω Ελλάδας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας για να φτάσουν στην Ευρώπη 
Φράχτη στα σύνορα με την Αλβανία ενδέχεται να υψώσει το Μαυροβούνιο σε μια προσπάθεια να σταματήσεις τις προσφυγικές ροές που έχουν βρει νέους διαδρόμους προς την κεντρική Ευρώπη.
Όπως αναφέρει το Reuters, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική χρησιμοποιούν τη βαλκανική οδό μέσω Ελλάδας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας για να φτάσουν σε πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
Η Βοσνία φέρεται να αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο ζήτημα με την έλευση χιλιάδων μεταναστών μετά το κλείσιμο της οδού από την Τουρκία , την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Σερβία το 2016 που δημιούργησε νέες παρακαμπτήριες μεταναστευτικές οδούς.
«Σε περίπτωση μεγαλύτερης αύξησης των προσφυγικών ροών, ίσως χτίσουμε έναν φράχτη στα σύνορα με την Αλβανία» υποστήριξε o επικεφαλής της συνοριοφυλακής του Μαυροβουνίου Vojislav Dragovic.
Η Αλβανία έχει αρνηθεί να δεχτεί την επιστροφή προσφύγων που εισήλθαν στο έδαφος του Μαυροβουνίου, αθετώντας τη διμερή συμφωνία καλής γειτονίας, ενώ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν οχυρώσει τα σύνορά τους με φράχτες που σκοπό έχουν να εμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Ουγγαρία, η οποία το 2015, χρονιά που γιγαντώθηκε η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, έχτισε έναν φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης