Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, στο -0,31% και τα 1,1735 δολ.

Σε νέα χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, στο -0,31% και τα 1,1735 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης παραμένει υπό πιέσεις, καθώς το το δολάριο ενισχύεται
Συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα η πτώση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Ειδικότερα, περί τις 12:26 μ.μ. το ευρώ υποχωρεί κατά -0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1735 δολ. ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει τα 1,1717 δολ. τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τους επενδυτές, το ευρώ αναμένεται να παραμείνει εκτεθειμένο σε καθοδικούς κινδύνους, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας παρέχει ώθηση στο δολάριο.
Μάλιστα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στις 93,86 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στις 94,05 μονάδες, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Παράλληλα, ο προβληματισμός της αγοράς απέναντι στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση στην Ιταλία εξακολουθεί να ασκεί πιέσει στο ευρώ, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας.
Σε ότι αφορά την ισοτιμία ευρώ-στερλίνας, το νόμσιμα της ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,22% έναντι του βρετανικού, στις 0,8758 στερλίνας, ενώ η άνοδος του ευρώ έναντι του γεν διαμορφώνεται στο +0,18% και τα 130,61 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης