Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρήγας στο Reuters: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ της Energean στα δύο κοιτάσματα του Ισραήλ

Ρήγας στο Reuters: Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ της Energean στα δύο κοιτάσματα του Ισραήλ
Η Energean σχεδιάζει να μισθώσει πλατφόρμα παραγωγής, αποθήκευσης και φορτοεκφόρτωσης αερίου (FPSO) και να κατασκευάσει αγωγό προς το Ισραήλ
Η Energean Oil & Gas σχεδιάζει να δημιουργήσει πλατφόρμα εξόρυξης και αποθήκευσης στην ανατολική Μεσόγειο, ένα έργο ύψους έως και 1,5 δισ. ευρώ, για την αξιοποίηση των δύο ισραηλινών κοιτασμάτων που απέκτησε τον Αύγουστο του 2016, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας.
Η ελληνική εταιρεία αναζητά στρατηγικό συνεργάτη για την ανάπτυξη των δύο κοιτασμάτων, τα οποία εκτιμάται ότι περιλαμβάνουν αποθέματα 2,4 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.
Η Energean σχεδιάζει να μισθώσει πλατφόρμα παραγωγής, αποθήκευσης και φορτοεκφόρτωσης αερίου (FPSO) και να κατασκευάσει αγωγό προς το Ισραήλ.
«Θα αποτελούμε ένα εντελώς ανεξάρτητο σύστημα» δήλωσε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι εγχώριες και διεθνείς τράπεζες θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του έργου.
«Στους επόμενους 3 ως 6 μήνες θα αποκτήσουμε έναν χρηματοοικονομικό συνεργάτη, με τον οποίο θα δουλέψουμε, θα μοιραστούμε το ρίσκο και θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το έργο», τόνισε.

Πηγή: www.worldenergynews.gr  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης