Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η αυξημένη ζήτηση και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού βραχυπρόθεσμα

tags :
ING: Η αυξημένη ζήτηση και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού βραχυπρόθεσμα
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας αναφέρθηκαν στους τρεις βασικούς παράγοντες που θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού
Στους τρεις βασικούς παράγοντες που θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού βραχυπρόθεσμα αναφέρθηκε σήμερα (21/5) η ολλανδική τράπεζα ING, μέσω σημειώματος που δημοσίευσε ο αναλυτής της τράπεζας, Oliver Nugent.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της ING κατέστησε σαφές ότι «οι βασικοί παράγοντες που συγκρατούν το πολύτιμο μέταλλο παραμένουν άθικτοι», παρά την πτώση που σημείωσε ο χρυσός την περασμένη εβδομάδα.
«Προσβλέπουμε στη ζήτηση, τα γεωπολιτικά ζητήματα και τον πληθωρισμό για την παροχή στήριξης», τόνισε ο αναλυτής της ING, προσθέτοντας παράλληλα ότι αν και οι παραπάνω συνθήκες «δε θα χειροτερέψουν, θα χρειαστεί χρόνος ώστε να δούμε βελτίωση».
«Αναμένουμε οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι/καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα στρώμα για το πολύτιμο μέταλλο ακόμα και αν παραμένει παραμελημένο από τους επενδυτές που αναζητούς πιο ελκυστικές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα της ολλανδικής τράπεζας.
Παράλληλα, η ING υπογραμμίζει ότι «εξετάζουμε την καμπύλη αποδόσεων και την άνοδο των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ σε σχέση με τις εμπορικές πιέσεις που θα μπορούσαν να εντείνουν τις πολιτικές αβεβαιότητες και ανατρέψουν την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου».
«Καθώς το δολάριο εξομαλύνεται, θα επανέλθουν οι δυναμικές μας βλέψεις για τον χρυσό, δεδομένου ότι οι προσδοκίες μας για τον πληθωρισμό θα ανακάμψουν σημαντικά το τρέχον έτος», καταλήγει το σημείωμα της ING.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης