Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρέτσου: 159 εκ. ευρώ από τα 2,7 δισ έχουν αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κρέτσου: 159 εκ. ευρώ από τα 2,7 δισ έχουν αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Αν και έχουν περάσει 4 από τα 7 χρόνια, μόνο το 5,9% έχει δαπανηθεί από αυτό το ποσό στις επιχειρήσεις 
«Μόνον τα 159 εκατομμύρια ευρώ από τα 2,7 δισεκατομμύρια που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν αξιοποιηθεί» υποστηρίζει η  Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Κορίνα Κρέτσου.
Απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη, η Επίτροπος, αναφέρει ότι «δημόσιες δαπάνες ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι αφιερωμένες σε επενδυτικές προτεραιότητες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Όμως αν και έχουν περάσει 4 από τα 7 χρόνια, μόνο «το 5,9% έχει δαπανηθεί από αυτό το ποσό», ενώ οι απαραίτητες συμφωνίες υπογράφηκαν μόλις το Δεκέμβριο του 2016.
Επισημαίνεται ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αποτελούν την πιο σημαντική πηγή ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.
Συγχρόνως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Οι δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν την ανάπτυξη των εξαγωγών, την αξιοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών και των ευκαιριών που δημιουργούνται από την πράσινη οικονομία και τους τομείς του πολιτισμού και της δημιουργικότητας καθώς και τις επενδύσεις για την εκπαίδευση του προσωπικού. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης