Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Βέλτιστη λύση κάποια από τις ονομασίες του Nimetz – Παρά τα θετικά βήματα, υπάρχει απόσταση

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Βέλτιστη λύση κάποια από τις ονομασίες του Nimetz – Παρά τα θετικά βήματα, υπάρχει απόσταση
Χαιρετίζουμε το γεγονός της αποδοχής του erga omnes από τους γείτονες μας υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι βέλτιστη λύση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα ήταν κάποιο από τα ονόματα που έχει καταθέσει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, M. Nimetz διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είπε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, υπάρχει όμως ακόμα απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.
«Έχουμε αρκετό δρόμο να καλύψουμε για να μιλήσουμε για μια τελική συμφωνία.
Υπάρχουν προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η βέλτιστη λύση θα ήταν η επιλογή ενός ονόματος από αυτά από τα οποία έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς στις προτάσεις του.
Βεβαίως συζητάμε τις προτάσεις των γειτόνων μας, ωστόσο η διαπραγμάτευση λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και καλό είναι να επιμείνουμε σε αυτό.
Εμείς χαιρετίζουμε το γεγονός της αποδοχής του erga omnes από τους γείτονές μας, συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με υπευθυνότητα, πράγμα το οποίο δεν βλέπω να συμμερίζεται και να πράττει η αντιπολίτευση, μιλώ για το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ για την έως σήμερα στάση της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Η Νέα Δημοκρατία, βλέπω, δεν έχει τη διάθεση να λειτουργήσει εποικοδομητικά, να λειτουργήσει με υπευθυνότητα, συντηρεί ακραία αντανακλαστικά τα οποία βρίσκουν έδαφος σε πραγματικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας, όμως νομίζω, ο ρόλος τον οποίο παίζει στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου θετικός.
Η ΝΔ ψάχνει να βρει λόγους για μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και, νομίζω, αυτό φαίνεται και από τον φιλικό της Τύπο και από τις δηλώσεις στελεχών της.
Βλέπουμε μια προσπάθεια όξυνσης πίσω από την υποτιθέμενη στροφή της ηγεσίας της, η οποία, βεβαίως, πρέπει να σας πω ότι ήταν θετική.
Δηλαδή, για πρώτη φορά ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για μία λύση, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει την ελληνική πλευρά με το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αυτό είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.
Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί τελικά είτε να υποστηρίξει, σε περίπτωση που υπάρξει λύση, αυτήν ακριβώς την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, ή θα πρέπει να κάνει εκ νέου στροφή 180 μοιρών.
Αυτό που σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης είδαμε, είναι ότι ψάχνουν διαρκώς μια ευκαιρία για να πυροδοτήσουν το κλίμα.
Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι εποικοδομητικό» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης στο μέτωπο της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά και ότι διάθεση όλων είναι όλες οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός χρόνου.
Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη, ο κ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα ντροπιαστικό και εφιαλτικό γεγονός, «το οποίο έχει στην πραγματικότητα και βαθιά ιδεολογικά και πολιτικά αίτια, καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν υποθάλψει, υποστηρίξει και νομιμοποιήσει ακροδεξιές και τραμπούκικες πρακτικές, με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης