Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Παράνομα κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους ο Erdogan

Κουβέλης: Παράνομα κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους ο Erdogan
Αυτό που πραγματικά πονάει, αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι η παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ είπε ο κ.Κουβέλης
Την θέση ότι είναι παράνομη η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και ότι ο Erdogan τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Erdogan το έχει εντάξει στην πολιτική της έντασης, αναφέροντας πως οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται παράνομα.
«Χρησιμοποιώ τον όρο παράνομα με έμφαση και ένταση για τον λόγο ότι στοιχειωδώς δεν έχει ακόμη ασκηθεί ποινική δίωξη με την έννοια του συγκεκριμένου κατηγορητηρίου» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε την τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγούμενη και ετεροκαθαριζόμενη από μια αυταρχική συμπεριφορά του Erdogan».
«Συνεχώς δραστηριοποιούμαστε προς την κατεύθυνση να πιεστεί η Τουρκία και να αφήσει ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς μας» είπε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προοπτική εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων επικαλούμενος τόσο τις δηλώσεις Erdogan όσο και του αρχηγού του τουρκικού στρατού.
«Πρόκειται για μια κλιμάκωση της ρητορικής έντασης.
Αν ρωτήσετε, γιατί αυτή η ένταση, θα σας πω την εκτίμησή μου: ο Erdogan θέλει να κρατάει ανοιχτό το πεδίο των δήθεν διαφορών, διεκδικήσεων και περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, στην προσπάθεια του να διαμορφώνει, όπως αφελώς πιστεύει, ένα πλαίσιο για διαπραγμάτευση με στόχευση από τη μεριά της Τουρκίας να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
Αυτό είναι που τους πονάει, αυτό είναι που τους ενδιαφέρει», τόνισε ο κ.Κουβέλης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ.Κουβέλης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά από ένα ολόκληρο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης