Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο – Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται

Παππάς: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο – Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται
«Σε δυόμισι χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν.Παππάς
«Μετά την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στην "ΑΥΓΗ της Κυριακής".
Όπως αναφέρει, «η  εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται και οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση βελτιώνεται», ενώ τα αποτελέσματα του σήμερα είναι σαφώς καλύτερα από το "τζούφιο "success story" της κυβέρνησης Σαμαρά".
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντιστρέψει τη μηχανική της τρόικας, γιατί λειτούργησε πολιτικά και ότι η ενεργοποίηση της διαπραγμάτευσης με όρους πολιτικής παρέκαμψε τη διαδικασία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, γι' αυτό και υπήρξαν αποτελέσματα, ενώ υπογραμμίζει πως η έξοδος από την κρίση δεν είναι στιγμιαία, θέλει χρόνο και θέλει δουλειά και πως κεντρικός στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προτάσεις στο τραπέζι είναι δύο: Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός της Ν.Δ. και η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ».
Κατά τον ίδιο, «για να γιατρευτούν οι πληγές της κρίσης χρειάζεται αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση», ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και η νίκη στις εκλογές του 2019.
Σημειώνει δε, πως «ο μεγάλος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε το σύνολο της απασχόλησης που χάθηκε.
Να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος και να σπάσουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς».
Για τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «βρίσκονται σε καθεστώς "υπαρξιακής αγωνίας"» και μάλιστα «ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ατζέντα, εφευρίσκοντας ζητήματα.
Η κυβέρνηση έχει έργο να παράξει και δεν είναι διατεθειμένη να χάσει χρόνο, ακολουθώντας αυτό τον δρόμο».
«Ονομάζουν Συμφωνία Αλήθειας ένα μπουκέτο από fake news. Αυτό χαρακτηρίζει τη Ν.Δ.», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.
Για το θέμα με τον Γ. Βαρουφάκη, χαρακτηρίζει «στα όρια του αστείου» το  «να ζητάει η Ν.Δ. εξεταστική για κάτι που ο Τσίπρας υποτίθεται ότι σκεφτόταν να κάνει αλλά δεν έκανε».
Κληθείς να απαντήσει αν ήταν λάθος επιλογή τελικά ο Γ. Βαρουφάκης, αναφέρει πως «το έκρινε στο τέλος και ο ίδιος ο λαός».
Περαιτέρω, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέρει ότι τους έχει προειδοποιήσει  να ακυρώσουν τα πλάνα απολύσεων, «καθώς πολύ σύντομα θα κληθούν να αλλάξουν ρότα και να περάσουν σε νέες προσλήψεις».
Περαιτέρω, ο κ. Παππάς τονίζει ότι  «δεν είναι ακριβές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν στη δική μας διακυβέρνηση», αλλά και ότι «σε δυόμισι χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια», ενώ δηλώνει ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει από το ΕΣΡ μέχρι σήμερα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Για την ΕΡΤ σημειώνει πως πρέπει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα, που θα σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα και να διαμορφώσει χώρο για περισσότερη καλλιτεχνική δημιουργία.
Για τις άδειες των ραδιοφώνων, υπενθυμίζει  ότι «είναι και υποχρέωση από τη συμφωνία με τους εταίρους η ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου» και προσθέτει «είμαστε στη φάση της επεξεργασίας ενός νόμου ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά τις διακοπές.
Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ρύθμιση και αναβάθμιση να γίνουν ταυτόχρονα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης