Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα – Κλείνει η αξιολόγηση, ανοίγει η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή

Μαντάς: Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα – Κλείνει η αξιολόγηση, ανοίγει η συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή
Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έχει στρατηγική, στόχους και δυναμική υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα, κλείνει την αξιολόγηση και ανοίγει τη συζήτηση για τη μεταμνημονιακή εποχή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Θα παρουσιαστεί και σήμερα αλλά και στη συνέχεια, στη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη, στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα επί του συγκεκριμένου να τοποθετηθούν και οι πολιτικές δυνάμεις.
Είναι ένα σχέδιο, το οποίο έχει στρατηγική, στόχους, αλλά και μια δυναμική, που προκύπτει από το γεγονός ότι θα είναι ένα σχέδιο, το οποίο θα έχει οπωσδήποτε και στοιχεία βελτίωσης, θα είναι σε μία συνεχή διαβούλευση και εμπέδωση και των στόχων ή ίσως και νέων στόχων με τους παραγωγικούς φορείς, με όλη την κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά ένα τέτοιο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να κινητοποιήσει πολλές παραγωγικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και πρώτα από όλα να κινητοποιήσει την κοινωνία» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς, επισημαίνοντας πως μετά και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο της δ’ αξιολόγησης, ανοίγει η συζήτηση για τη μετά το μνημόνιο εποχή.
«Κανένας δεν αρνείται ότι αυτή η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα.
Ο τρόπος που χαιρετίστηκε και από την Κομισιόν και από το ΔΝΤ και από όλους τους θεσμούς δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε κλείσιμο της αξιολόγησης και στη συνέχεια και εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης» τόνισε ο κ.Μαντάς.
Ερωτηθείς για το έτερο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Μαντάς και με αφορμή τις αντιδράσεις στην πρόταση για το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», υποστήριξε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες και βρισκόμαστε κοντά σε λύση.
«Πρέπει να κρατήσουμε ότι για τη συγκεκριμένη ονομασία υπήρχε η στάση από την πλευρά της ΠΓΔΜ ότι την προτείνει - τουλάχιστον αυτό είχε ειπωθεί από τον ηγέτη της γειτονικής χώρας- έναντι όλων κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα.
Για πρώτη φορά υπήρξε τοποθέτηση για το «έναντι όλων», έστω κι αν αυτό το όνομα φαίνεται ότι δεν γίνεται αποδεκτό.
Έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες και η λύση βρίσκεται κοντά.
Θα είναι πάρα πολύ άσχημο για την ευρύτερη περιοχή να χαθεί αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Αν με ψυχραιμία οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και της γειτονικής χώρας προσεγγίσουν το θέμα, έχουμε πράγματι τη δυνατότητα να βρούμε λύση» επεσήμανε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης