Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως ένα έμβασμα 1,8 εκατ της UBS μπορεί να μπλέξει εκδότη, επιχειρηματία, τραπεζίτη και σύζυγο κορυφαίου πολιτικού

tags :
Πως ένα έμβασμα 1,8 εκατ της UBS μπορεί να μπλέξει εκδότη, επιχειρηματία, τραπεζίτη και σύζυγο κορυφαίου πολιτικού
Η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει να αποκαλυφθεί το όνομα του εντολέα του εμβάσματος;
Πως ένα έμβασμα 1,8 εκατ της UBS μπορεί να μπλέξει εκδότη, επιχειρηματία, τραπεζίτη και σύζυγο κορυφαίου πολιτικού;
Ας δούμε ορισμένα δεδομένα τα οποία χρήζουν προσοχής.
Ένας εκδότης – εκ των βασικών μετόχων σε εκδοτική εταιρία εβδομαδιαίας εφημερίδας – στην προσπάθεια του να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου του μέσου που εκπροσωπεί έλαβε από την UBS έμβασμα 1,8 εκατ ευρώ.
Το έμβασμα αυτό κατατέθηκε σε λογαριασμό του εκδότη σε μεγάλη συστημική τράπεζα.
Η τράπεζα πίεζε – και ορθώς – να ενημερωθεί ποιος είναι ο εντολέας του εμβάσματος, εμφανιζόταν ένα νομικό πρόσωπο, ωστόσο υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι πίσω από αυτό το νομικό πρόσωπο που κατέθεσε το έμβασμα είναι γνωστός έλληνας επιχειρηματίας. 
Οι ενδείξεις ότι ο διευθύνων σύμβουλος της συστημικής τράπεζας λειτούργησε με εντολές της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνονται.
Πιθανότατα η επιμονή της τράπεζας να εντάσσεται στο πλαίσιο τυπικών ελέγχων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα χρήματα αυτά τα 1,8 εκατ δεν ήταν βρώμικα ήταν πεντακάθαρα όπως θα αποδειχθεί καθώς προέρχοντται από επιχειρηματία πολύ μεγάλης εμβέλειας.
Για την επιμονή αυτή της τράπεζας να βρει τον εντολέα του εμβάσματος…. συνεχόμενες είναι οι επιθέσεις από μεγάλη εβδομαδιαία εφημερίδα προς τη διοίκηση της συστημικής τράπεζας γεγονός που έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα στην αγορά.  
Ερωτήματα στα οποία υπάρχει απάντηση και βρίσκεται στην νόμιμη και δικαιολογημένη επιμονή της τράπεζας να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων που κατάθεσε ένας εκ των μετόχων της επιχείρησης που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα.
Ειδικότερα ο μέτοχος κατέθεσε το ποσό των 1,8 εκ ευρώ στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εκδοτικής επιχείρησης.
Τα χρήματα προήλθαν με έμβασμα από τη UBS και ο εκδότης αρνιόταν πεισματικά να αποκαλύψει την ταυτότητα της προέλευσης των χρημάτων του.
Όμως η επιμονή και οι ισχυρές διασυνδέσεις του επικεφαλής της τράπεζας οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δανειστή του εκδότη.
Πρόκειται για επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας ο οποίος την ίδια στιγμή πραγματοποιεί συναλλαγές και κάνει δουλειές μαζί με τη σύζυγο κορυφαίου Έλληνα πολιτικού.
Το ξετύλιγμα του κουβαριού έφερε απέναντι τον τραπεζίτη με το δημοσιογράφο εκδότη με κίνδυνο να προκληθεί σάλος αν αποκαλυφθεί το πλέγμα των διασυνδέσεων.
Και ο δημοσιογράφος - εκδότης - μέτοχος με τα δανειακά μέσω των επιθέσεων σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις.

Υποσημείωση

Α)Η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει να αποκαλυφθεί το όνομα του εντολέα του εμβάσματος;
Β)Μεγάλο πολιτικό κόμμα φέρεται να έχει ενοχληθεί από την στάση – λογική στάση – του έλληνα τραπεζίτη;
Γ)Τελικά ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας που κατά την UBS είναι μέσα στους 8 μεγαλύτερους πελάτες της, είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας;
Δ)Τελικά πως εμπλέκεται εάν εμπλέκεται η σύζυγος κορυφαίου έλληνα πολιτικού;
Ε)Είναι λάθος να στοχοποιείται ο τραπεζίτης και λάθος να στοχοποιείται ο έλληνας κορυφαίος πολιτικός;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης