Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Η Ιταλία πήρε το μάθημα της από την Ελλάδα - Μέγα λάθος η σύγκρουση με ΕΕ

tags :
Eurasia Group: Η Ιταλία πήρε το μάθημα της από την Ελλάδα - Μέγα λάθος η σύγκρουση με ΕΕ
Ο αναλυτής της Eurasia Group δήλωσε ότι μια αντιπαράθεση με την ΕΕ και τις αγορές θα είναι αυτοκαταστροφική
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της σύγκρουσης που αρχικά επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει ο Federico Santi της Eurasia Group.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο CNBC, η Ιταλία έχει πάρει το μάθημα της από την Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν -τουλάχιστον η σημερινή κυβέρνηση- ότι μια σύγκρουση με την ΕΕ και τις αγορές είναι απόλυτα αυτοκαταστροφική» τόνισε.
«Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι πως, προτού φτάσουμε στο σημείο να συμβιβαστούν με τους περιορισμούς που πρέπει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ιταλική κυβέρνηση όσον αφορά την οικονομική πολιτική, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα» πρόσθεσε.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην ευρωζώνη κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η Ιταλία επιλέξει την έξοδο από το ευρώ, οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία που θα καταπνιγεί από τη γραφειοκρατία.
Η Maartje Wijffelaars της Rabobank, δήλωσε ότι ένα δημοψήφισμα για το ευρώ θα είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει το χρόνο να προχωρήσει σε άλλους πολιτικούς στόχους.
«Δεν νομίζω ότι το ευρώ κινδυνεύει» επεσήμανε στο CNBC.
Η ίδια πρόσθεσε ότι τα δύο λαϊκίστικα κόμματα θα αμφισβητήσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον προϋπολογισμό, αλλά τελικά οι απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη θα είναι «κενές».
«Επιπλέον, αν θέλουν πράγματι να ξεκινήσουν μια διαδικασία για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, θα χρειαστεί να αλλάξουν το ιταλικό σύνταγμα, που είναι μια μακρά και πολύ μακρά διαδικασία» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης