Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2018, στο 5% από 3,7%

tags :
Moody's: Επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2018, στο 5% από 3,7%
Δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας, από τη Moody's 
Σε δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας (Α2, σταθερό outlook) το τρέχον έτος, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Moody's, αναμένοντας, πλέον, επίδοση της τάξεως του 5%, έναντι αρχικής εκτίμησης για 3,7%.
Σε ό,τι αφορά στην πρόβλεψη για το 2019, διαμορφώνεται στο 3,5%, από 5% το περασμένο έτος.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου, οι αξιολογήσεις της Ιρλανδίας αντικατοπτρίζουν την ανοιχτή, ευέλικτη και πλούσια οικονομία, τα ταχέως βελτιούμενα δημόσια οικονομικά, την ανταγωνιστικότητα, την ισχυρή αύξηση των εξαγωγών και την υψηλή παραγωγικότητας.
Παράλληλα, ο δείκτης δημόσιου χρέους έχει σχεδόν μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ μεταξύ 2012 και 2017, ενώ ο ιδιωτικός τομέας συρρίκνωσε, επίσης, τα αυξημένα επίπεδα χρέους.
Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ο μοναδικός μεγαλύτερος κίνδυνος για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ιρλανδίας, δεδομένων των στενών εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, ο αντίκτυπος της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ κατά το περασμένο έτος δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μελλοντικές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ιρλανδία, επισημαίνεται.
«Οι κίνδυνοι υπερθέρμανσης της οικονομίας δεν είναι ακόμα ορατοί, καθώς ο πληθωρισμός και ο ρυθμός αύξησης των μισθών μετριάζονται».

Διαβάστε: Moody's: Αναβαθμίζεται σε «Α2» η Ιρλανδία, από «Α3» - Σε σταθερό, από θετικό, το outlook

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης