Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bernstein Research: «Αγνοείται» η μεταβλητότητα από τις παγκόσμιες αγορές...

Bernstein Research: «Αγνοείται» η μεταβλητότητα από τις παγκόσμιες αγορές...
Στις ΗΠΑ, ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ στην Ευρώπη η αστάθεια έχει επίσης υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό
Η «ηρεμία» έχει κυριαρχήσει το τελευταίο διάστημα στο μεγαλύτερο μέρος των αγορών παγκοσμίως, όπως διαπιστώνει μεταξύ άλλων και ο Michael Parker, αναλυτής της Bernstein Research, τη στιγμή που πολλοί από τους σχετικούς δείκτες μεταβλητότητας παγκοσμίως βρίσκονται ακόμη και σε ιστορικό χαμηλό.
Οι ασιατικές μετοχές είναι πλέον λιγότερο ασταθείς από ότι τα τελευταία 17 χρόνια, λόγω της βελτίωσης των εταιρικών κερδών, της σταθεροποίησης στην οικονομική ανάπτυξη και της μειωμένης επίδρασης των γεωπολιτικών γεγονότων στις αγορές.
Στις ΗΠΑ, ο «δείκτης φόβου» CBOE VIX βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ στην Ευρώπη η αστάθεια έχει επίσης υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
Εν των μεταξύ, υπενθυμίζεται πως οι απότομες περιστροφές στις κινεζικές αγορές, στις αρχές του 2015, προκάλεσαν μια αύξηση της μεταβλητότητας σε όλο τον κόσμο.
«Αυτή είναι μια παγκόσμια δυναμική.
Βλέπετε χαμηλή μεταβλητότητα παντού», αναφέρει ο αναλυτής, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πως ο δείκτης MSCI Asia ex Japan έχει αυξηθεί κατά 19% το 2017!
Η μεταβλητότητα των 90 ημερών του εν λόγω δείκτη μειώθηκε στο 8,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2000, σύμφωνα με τον κ. Parker, και σχεδόν κατά το ήμισυ από το προηγούμενο έτος.



Η πραγματοποιηθείσα μεταβλητότητα είναι ένα μέτρο της κίνησης των τιμών των μετοχών.
Αυτή τη στιγμή, η τιμή των μετοχών αυξομειώνεται κατά περίπου 0,5% την ημέρα, κατά μέσο όρο.



Ένα άλλο σημάδι ηρεμίας στις αγορές είναι η έλλειψη σημαντικών, απότομων πτώσεων:
Από τον Ιανουάριο του 2016, ο ιαπωνικός δείκτης μειώθηκε περισσότερο από 3% σε μία ημέρα, μόνο μια φορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης