Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβάθμιση της αξιολόγησης της Monte dei Paschi σε «Β» από «Β-» - Σταθερό το outlook

Fitch: Αναβάθμιση της αξιολόγησης της Monte dei Paschi σε «Β» από «Β-» - Σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση ακολουθεί την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας μέσω μια εισφοράς κεφαλαίων ύψους 3,9 δισ. ευρώ από το ιταλικό κράτος
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) σε «Β» από «Β-», προχώρησε σήμερα (11/8/2017) η Fitch Ratings, ορίζοντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) σταθερές.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Fitch, η αναβάθμιση ακολουθεί την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας μέσω μια εισφοράς κεφαλαίων ύψους 3,9 δισ. ευρώ από το ιταλικό κράτος και μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,3 δισ. ευρώ από τη μετατροπή των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε μετοχές.
Σύμφωνα με τη Fitch, η αναβάθμιση βασίζεται στην προσδοκία του οίκου αξιολόγησης ότι μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, η τράπεζα θα ξεφορτωθεί πάνω από 28 δισ. ευρώ σε αμφίβολα δάνεια.
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης την προσδοκία της Fitch ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ, ECB) θα συνεχίσει να θεωρεί ότι η τράπεζα ανταποκρίνεται πλήρως σε απαιτήσεις φερεγγυότητας.
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης την ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση της τράπεζας, τη βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού και τη σημαντικά χαμηλότερη πίεση στα κεφάλαιά της.
Την ίδια ώρα, το σταθερό outlook αντανακλά τις σταθερές προοπτικές της τράπεζας.
Η Fitch υποβάθμισε παράλληλα τη Βαθμολογία Βιωσιμότητας (VR) της MPS σε «f» και στη συνέχεια την αναβάθμισε σε «b».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η υποβάθμιση αντανακλά την αποτυχία της τράπεζας, σύμφωνα με τους ορισμούς του οίκου αξιολόγησης, καθώς η MPS έλαβε μια έκτακτη προληπτική ανακεφαλαιοποίηση από το κράτος για να καλύψει ένα σημαντικό κεφαλαιακό έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης