Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Καλό μήνυμα για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το SLA

Dombrovskis: Καλό μήνυμα για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το SLA
«Εξαιρετικά τα νέα από την Αθήνα, συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ, Valdis Dombrovskis για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (SLA) μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης το βράδυ του Σαββάτου (19/5/2018).
«Εξαιρετικά τα νέα από την Αθήνα, συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και συνέχισε: «Θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Καλό μήνυμα για την προετοιμασία επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.  
Ο Valdis Dombrovskis στο μήνυμά του παραπέμπει και στην ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη του SLA.
«Επιτεύχθηκε συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο ως προς μία απαραίτητη δέσμη μταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ.
Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogrop αναφέρεται στην ανακοίνωση των θεσμών.
Οι Ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018.
Για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στην στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου την Παρασκευή (18/5) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε πως η τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου θα περιλαμβάνει και το χρέος.
Όπως σημείωσε, για το χρέος θα ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ονομαστικό κούρεμα, αλλά διευθέτηση στην εξυπηρέτησή του.
«Η Επιτροπή είναι πλήρως δεσμευμένη να υπάρξει αυτή η συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος», ξεκαθάρισε ο Dombrovskis.
Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ σημείωσε ότι «εργαζόμαστε εποικοδομητικά», καθώς παρ’ όλο που δεν έχει μέχρι σήμερα παράσχει χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, συμμετέχει κανονικά στις αποστολές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης