Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τον Ιούνιο θα ψηφισθεί στη Βουλή η ένταξη των οφειλών του 2017 στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Τον Ιούνιο θα ψηφισθεί στη Βουλή η ένταξη των οφειλών του 2017 στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό
Θετικό το μέτρο λέει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς
«Θείο» δώρο για τις επιχειρήσεις η ένταξη των οφειλών που δημιουργήθηκαν το 2017 προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, για τη συμμετοχή τους στο Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι Θεσμοί κατά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η νομοθετική παρέμβαση για την ένταξη των οφειλών και του 2017  θα  γίνει νόμος του κράτους τον ερχόμενο Ιούνιο.
Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης  και πιο  συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, θα γίνει με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή τον επόμενο  μήνα.
Επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να περιορίσει την γραφειοκρατία για την ένταξη μίας επιχείρησης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και να περιορίσει σε τρία έγραφα από τα 20 που είναι σήμερα ενώ να σημειωθεί οι οφειλές εμφανίζονται αυτόματα στην πλατφόρμα του  Εξωδικαστικού Μηχανισμού.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς είπε στο bankingnews ότι η ένταξη των χρεών του 2017, όπως και οι οφειλές των εταίρων σε συνδυασμό με την προοπτική  μείωση της γραφειοκρατίας θα κάνουν πιο αποτελεσματικό τον Εξωδικαστικό  Μηχανισμό.
Οι παραπάνω νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα φέρουν και αλλαγή στάσης των τραπεζών που μέχρι σήμερα δεν έδιναν την συγκατάθεσή τους για τη ρύθμιση οφειλών με αποτέλεσμα ελάχιστος αριθμός επιχειρήσεων έφθανε στην πολυπόθητη ρύθμιση και το «κούρεμα» οφειλών.
Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καβαθθάς εκτιμά ότι οι τελευταίες νομοθετικές προσθήκες θα συμβάλλουν στην επίτευξη του αρχικού στόχου για την ένταξη τουλάχιστον 60.000 επιχειρήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών καθώς αντιμετωπίζονται πλέον οι οφειλές του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεσμοί έδωσαν την έγκριση  τους γα αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τις οφειλές  προς τρίτους την εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η κυβέρνηση  όμως δεν άνοιξε το θέμα της παράτασης του νόμου καθώς η εφαρμογή του λήγει το Δεκέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης θεωρείται αρκετά πιθανόν ο νόμος Κατσέλη να είναι σε εφαρμογή και το 2019 καθώς η χώρα θα μπορεί να σχεδιάζει μόνη της τις κινήσεις μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης