Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ελληνικός Κόσμος: Από τις 21 Οκτωβρίου η νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. Στην εποχή των Παγετώνων»

tags :
Ελληνικός Κόσμος: Από τις 21 Οκτωβρίου η νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. Στην εποχή των Παγετώνων»
Oι επισκέπτες της έκθεσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο των πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια
Από τις 21 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού η νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ», στο πλαίσιο της οποίας οι επισκέπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο των πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.
Στη Γη,  μαζί με τους πρώτους ανθρώπους, πριν από 12.000 χρόνια, κατοικούσαν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα.




Οι επισκέπτες της έκθεσης θα ανακαλύψουν τα μοναδικά αυτά ζώα σε πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος.





Μέσα από την επιμορφωτική συνάμα έκθεση, θα δουν πώς κατάφερναν τα γιγαντιαία θηλαστικά να επιβιώνουν στο πολικό ψύχος των παγετώνων, με τι τρέφονταν, ποια είδη άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω των συνθηκών και ποια προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και εξελίχθηκαν στις σημερινές πολικές αρκούδες, πως ήταν η περίοδος που μαμούθ και άνθρωποι συνυπήρξαν.
Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Εκθέματα από το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα σπονδυλοζώων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων από τη χώρα μας και το εξωτερικό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ταινία Θόλου ΙCE AGE: Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων

Ακόμη, οι  επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία της «ΘΟΛΟΥ» Εικονικής Πραγματικότητας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» με ένα συνδυαστικό εισιτήριο.
Μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας παρέα με τη μικρή Λιούμπα, το μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας - σήμερα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο.
 Με τη συναρπαστική αφήγηση του Φάνη Μουρατίδη.  
Οι ώρες προβολών είναι: Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακο 11:00, 13:00 & 15:00.
Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Ελληνικού Κόσμου, που βρίσκεται στην Πειραιώς 254, εκτός από τις Δευτέρες που είναι κλειστά, από Τρίτη έως Πέμπτη είναι 09:00 - 13:30, κάθε Παρασκευή 09:00 - 20:00, Σάββατο 11:00 - 16:00 και τις Κυριακές 10:00 - 18:00.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης