Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.290,90 δολ. ανά ουγγιά

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.290,90 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπιες απώλειες 40 σεντς έκλεισε ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τη νέα άνοδο του δολαρίου
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (21/5/2018) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τη νέα άνοδο του δολαρίου, με το ευρώ να υποχωρεί μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Ώθηση στο δολάριο προσέφερε σήμερα η μείωση των ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν το σαββατοκύριακο σε συμφωνία, βάσει της οποίας η Κίνα θα αγοράζει περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες από τις ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, με τα δύο κράτη να συνεχίζουν τις συνομιλίες σχετικά με τις εξαγωγές αγροτικών και ενεργειακών εμπορευμάτων από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, βοήθησαν να μετριαστούν περαιτέρω οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ο Mnuchin ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» προς το παρόν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, τονίζοντας πως ένας εμπορικός πόλεμος μπαίνει σε «αναμονή», καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό.
Σήμερα, ο Mnuchin επεσήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα έχουν ήδη αποφέρει απτά οφέλη.
«Νομίζω ότι έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι οι επενδυτές πρέπει να δουν τις συνομιλίες ως μια νίκη για την αμερικανική πλευρά.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 40 σεντς, στα 1.29,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ήταν αμετάβλητο έναντι του δολαρίου, στο 1,1772 δολ., έχοντας νωρίτερα πέσει στο 1,1717 δολ. - το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του προηγούμενου έτους - ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,3% σε σχέση με το γιεν, στα 111,1 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρέπει να κινηθεί υπερβολικά γρήγορα σε αυξήσεις των επιτοκίων.
«Παρά την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις ότι οι μισθοί αυξάνονται», ανέφερε ο Kashkari.
Σημειώνεται ότι οι αυξημένες προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τείνουν να ασκούν πιέσεις στον χρυσό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης