Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επανεμφανίσθηκαν ξένοι στο ΧΑ - Μεγάλες εντολές αγοράς στις τράπεζες που προκαλούν υποψίες - Ενεργοποιείται εκ νέου και το short selling

Επανεμφανίσθηκαν ξένοι στο ΧΑ - Μεγάλες εντολές αγοράς στις τράπεζες που προκαλούν υποψίες - Ενεργοποιείται εκ νέου και το short selling
(upd7)Με ιδιαίτερα μεθοδικό τρόπο επανεμφανίσθηκαν στο κλείσιμο της αγοράς οι αγοραστές κυρίως ξένοι και το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά έως 2% έκλεισε τελικά με απώλειες -0,37% στις 1555 μονάδες με τζίρο 70,6 εκατ και όγκο 16,2 εκατ μετοχές.
Οι μεγάλες εντολές αγοράς στην Alpha  281 χιλ και στην εθνική πάνω από 400 χιλ είναι ένδειξη ή κάποιων βραχυχρόνιων κινήσεων ενόψει κλεισίματος του μήνα ενώ άλλοι συνδέουν την κίνηση των ξένων με εντεινόμενες φήμες περί επικείμενου deal στον χώρο των τραπεζών.
Πάντως οι τράπεζες έκλεισαν με εντολές αγοράς που προμηνύει ίσως καλή αυριανή συνεδρίαση στο ΧΑ. Ωστόσο προσεχώς ενεργοποιείται και το short selling εξέλιξη που προφανώς θα επιδράσει μεσοπρόθεσμα στην συμπεριφορά της αγοράς.
Ωστόσο η  διαμόρφωση τάσης στην ελληνική αγορά είναι συνάρτηση  με το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον όπου τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά από ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Εν μέσω ενός θολού χρηματιστηριακού και οικονομικού τοπίου σε διεθνές επίπεδο, οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό για το οποίο εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 1500 δολάρια την ουγγιά και στο ελβετικό φράγκο το οποίο σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του ευρώ. Παράλληλα η διατήρηση σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Γερμανικού ομολόγου στο 2,08% καταδεικνύουν ότι οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των διαχρονικά σταθερών επενδυτικών αξιών.
Ανεξαρτήτως των βραχυχρόνιων πιέσεων ή αναλαμπών που θα υπάρξουν καθώς θα σημειωθούν και τεχνικές ανοδικές αντιδράσεις,  γεγονός είναι ότι το χρηματιστηριακό κλίμα παγκοσμίως έχει επιδεινωθεί λόγω των εκτιμήσεων ότι θα χειροτερεύσουν οι μακροοικονομικές συνθήκες των οικονομιών.
Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι κινήσεις των ξένων είναι περιορισμένες σε σχέση με το παρελθόν.
Kατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην  Εθνική η Citigroup έχει κάνει κίνηση 63 χιλ τεμαχίων, η Deutsche Bank 30 χιλ, στην Alpha bank 23 χιλ η Bank of America Merrill Lynch 29 χιλ η Deutsche Bank και 95 χιλ η Citigroup.
Στην Eurobank κίνηση έχει πραγματοποιήσει η Merill Lynch με 19 χιλ τεμάχια 66 χιλ η Citigroup και 50 χιλ η Deutsche Bank.
Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται κοντά σε κρίσιμα τεχνικά σημεία, σε σημεία ισορροπίας.
Οι πιέσεις που ασκήθηκαν  όμως είναι λελογισμένες ενώ επιχειρείται και αντίδραση από Κύπρου λόγω αποτελεσμάτων και ΤΤ λόγω deal.
Η Alpha bank κινείται πάνω από τα 5 ευρώ στα 5,10 ευρώ, η Eurobank πέριξ των 5,14 ευρώ ενώ η Εθνική στα 9,96 ευρώ.
Υπό πίεση η MIG -5% περίπου λόγω της απόφασης της να αναπροσαρμόσει και απομειώσει συμμετοχές.
Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο επανεμφάνισης αγοραστών στις τράπεζες στο κλείσιμο του ΧΑ.
Στην αγορά ομολόγων το spread και τα CDS κινούνται σταθεροποιητικά στις 935 με 940  μονάδες βάσης χωρίς εξάρσεις. Ωστόσο η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα 2,08% ενώ η απόδοση στο 10ετούς ελληνικού στο 11,40%,
To ευρώ ανατιμάται  έναντι του δολαρίου στα 1,27 δολάρια σε σχέση με τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης