Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άλλα λέει δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, για τη διάσωση της χώρας και άλλα πράττει για την Ελληνική Τράπεζα… - Η Εκκλησία της Κύπρου γνωρίζει καλά τα επικοινωνιακά τρικ

tags :
Άλλα λέει δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, για τη διάσωση της χώρας και άλλα πράττει για την Ελληνική Τράπεζα… - Η Εκκλησία της Κύπρου γνωρίζει καλά τα επικοινωνιακά τρικ
Κατά τις μέρες της επικίνδυνης κρίσης που πέρασε η Κύπρος ακούστηκαν πολλές συνετές φωνές.
Ωστόσο, ακόμη περισσότερες ήταν και οι πατριωτικές «κορώνες», οι ακραίες στάσεις, οι ηρωισμοί και οι λαϊκισμοί που ακούστηκαν προκαλώντας τους απλούς πολίτες τόσο στο νησί όσο και στην Ελλάδα.
Μία από αυτές ήταν και η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου, ότι «διαθέτει την περιουσία της Εκκλησίας για τη σωτηρία της χώρας».
Πολλοί έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη στάση του, συμμετέχοντας στα «ηρωικά όχι» των πολιτικών τα οποία τελικά οδήγησαν τη χώρα μία «ανάσα» πριν τη χρεοκοπία.
Όμως ο Αρχιεπίσκοπος όλες αυτές τις ημέρες επιδόθηκε στο να εμποδίσει την πώληση του ενεργητικού της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, στην οποία η Εκκλησία της Κύπρου κατέχει το 13,72% της τράπεζας (Επίσημα Στοιχεία Ελληνικής Τράπεζας:
Αρχιεπισκοπή Κύπρου 13,72%, Τρ. Κύπρου 5,13%, Π. Πολυκάρπου 5,2%, Λοιποί Μέτοχοι 75%).
Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν μεγάλες «εκκλησιαστικές» μάχες ώστε η κυπριακή Αρχιεπισκοπή να κρατήσει τον έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η περιουσία της τίθεται σε διαθεσιμότητα για τη σωτηρία της Κύπρου.
Την ίδια ώρα, όλες οι προειδοποιήσεις των ειδικών για την επικινδυνότητα της διατήρησης του ελέγχου της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα ολοένα και πλήθαιναν, καθώς ο φόβος ενός bank run με «όχημα» την εν λόγω τράπεζα ήταν υπαρκτός. Προφανώς, στη διάθεση της εκκλησιαστικής περιουσίας για τη σωτηρία της χώρας, εξαιρέθηκε η περιουσία στην Ελληνική Τράπεζα.
Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Κύπρου κατάφερε να μην εμπλέξει την Ελληνική τράπεζα στα σχέδια αναδιάρθρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Κύπρου και Λαική.
Το επιχείρημα ότι λόγω του μικρότερου μεγέθους της η τράπεζα έχει και μικρότερα προβλήματα έχει μεν βάση αλλά προβλήματα κεφαλαιακής και όχι μόνο υφής υπάρχουν.
Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον, όχι μόνο στα ελληνικά δρώμενα αλλά και στα ευρωπαϊκά, πως η Αρχιεπισκοπή Κύπρου βρήκε πεδίο στην παρολίγον χρεοκοπία της χώρας, ώστε να ενδυναμώσει τα λαϊκά της ερείσματα με κίνδυνο την κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου.
Το πρόσωπο που έδειξε μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης, το οποίο αναπαράχθηκε και στην Ευρώπη, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με τις δράσεις και το πείσμα που έδειξε για τη διατήρηση του ελέγχου της Ελληνικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης