Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική ΑΕΕΓΑ: Υπογράφηκε η μεταβίβαση μέρους των ασφαλιστηρίων ζωής της International Life

tags :
Εθνική ΑΕΕΓΑ: Υπογράφηκε η μεταβίβαση μέρους των ασφαλιστηρίων ζωής της International Life
Η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ για εξυγίανση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου
Yπογράφηκε την 03/03/2017 η τελική συμφωνία μεταβίβασης και του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, με βάση την οποία μεταβιβάζονται στην ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ, από την 09/02/2017, συγκεκριμένα και πλήρως εξατομικευμένα (8122) ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής με Προσαρτήματα Υγείας ισάριθμων ασφαλισμένων της INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ.
Η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ για εξυγίανση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και προστασία των ασφαλισμένων της εταιρείας INTERNATIONAL LIFE ΑΕΑΖ με τον διορισμό ασφαλιστικού διαχειριστή της και με την μεταβίβαση σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση μέρους του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου ζωής και υγείας, καθώς και για την έγκριση της μεταβίβασης στην ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ.
Στη συμφωνία ρητά προβλέπεται ότι η ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ αναλαμβάνει από την ημερομηνία αυτή (09/02/2017) και εφεξής τις υποχρεώσεις των μεταβιβαζόμενων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που θα προκύψουν και θα αφορούν ασφαλισμένους, νοσηλευτικά ιδρύματα και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Χριστόφορος Σαρδελής και ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της πολύμηνης αυτής διαδικασίας, επεσήμαναν ότι "Η απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να αναλάβει την ομαλή συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχεται μέσω των συγκεκριμένων 8.122 ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αποτέλεσε μία δύσκολη άσκηση, η λύση της οποίας προέκυψε από την προσπάθεια πολλών και είχε πάντα ως στόχο όλοι οι ασφαλισμένοι μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ευχαριστούμε τις εταιρικές μας υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του ασφαλιστικού διαχειριστή για την συμβολή τους στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης