Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Πλήγμα για τον πολιτισμό - Την κεντρική βιβλιοθήκη στη Μοσούλη ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος

Ιράκ: Πλήγμα για τον πολιτισμό - Την κεντρική βιβλιοθήκη στη Μοσούλη ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος
Καταστράφηκαν χιλιάδες βιβλία, μεταξύ των οποίων σπάνια αντίγραφα για τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, την αραβική ιστορία και εκατοντάδες χειρόγραφα
Ένα ακόμη πλήγμα από το Ισλαμικό Κράτος δέχθηκε το Ιράκ, αυτή τη φορά στον τομέα του πολιτισμού, καθώς μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατίναξαν την κεντρική βιβλιοθήκη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μοσούλη.
Όπως αναφέρει η on-line αραβική εφημερίδα Elaph, η έκρηξη προκάλεσε τεραστίων διαστάσεων φωτιά που επεκτάθηκε σε όλα τα τμήματα του τριώροφου κτηρίου.
Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν να καίνε βιβλία και χειρόγραφα στην αυλή της βιβλιοθήκης, η οποία θεωρείται μια από τις παλαιότερες της χώρας.
Συνολικά, περί τις 10 χιλιάδες βιβλία καταστράφηκαν, μεταξύ των οποίων σπάνια αντίγραφα για τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, την αραβική ιστορία και εκατοντάδες χειρόγραφα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Itar Tass, το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει σκοπίμως βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του.
Μόνον την περασμένη εβδομάδα καταστράφηκαν πολλές βιβλιοθήκες και κάηκαν περισσότερα από 100 χιλιάδες βιβλία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης