Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα εξετάσει αίτημα της Ελλάδος για διμερές δάνειο, δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα

Η Ρωσία θα εξετάσει αίτημα της Ελλάδος για διμερές δάνειο, δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα
Η Ρωσία ήδη συμμετέχει ενεργά στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με το σημαντικό ποσό των 32 δισ. ευρώ 
Η Μόσχα θα εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα της Αθήνας για διμερές δάνειο, δηλώνει ο πρέσβης της Ρωσίας στη χώρα μας, Andrei Maslov, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Ο ρώσος διπλωμάτης εκφράζει την εκτίμησή του για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στους κόλπους της Ε.Ε και μιλά για το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον της Μόσχας για ελληνικές εταιρείες.
Όπως τόνισε ο ρώσος πρέσβης «σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι δύο κυβερνήσεις καταφέραμε να οικοδομήσουμε τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των χωρών μας.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει τις ρωσοελληνικές σχέσεις. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας V. Poutin με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως ανέφερε «η Ρωσία ήδη συμμετέχει ενεργά στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Σε εκείνο το σημαντικό ποσό (32 δισ. ευρώ), που έχει δοθεί στην ελληνική πλευρά από το ΔΝΤ, υπάρχει και το μερίδιο της Ρωσίας».
Οσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε διμερή βάση, το θέμα χρήζει προσεκτικής μελέτης λόγω και του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΟΝΕ, όπου υπάρχει συντονισμός της χρηματοπιστωτικής πολιτικής και καθορίζονται σκληρά οι δανειακές ανάγκες των χωρών που βρίσκονται υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής βοήθειας.
Ο ρώσος διπλωμάτης ήταν ωστόσο ξεκάθαρος ότι «εάν υποβληθεί αίτημα για δάνειο από την ελληνική κυβέρνηση, θα εξεταστεί».
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για ελληνικές εταιρείες ο , Andrei Maslov δήλωσε πως «όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι σε κοινοπραξία με τον ελληνικό όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την αγορά των μετοχών της ελληνικής εταιρείας παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών TΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού ROSCO και του ΟΛΘ».
Και κατέληξε λέγοντας πως η ρωσική πλευρά είναι πρόθυμη να συμμετάσχει αλλά θα πάρει απόφαση ως προς τα επόμενα βήματά της μετά την αποσαφήνιση των προθέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης στους τομείς των επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης