Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προελαύνει ο συριακός στρατός με τη στήριξη των Ρώσων – Αποδεκατίζονται οι τρομοκράτες ISIS

Προελαύνει ο συριακός στρατός με τη στήριξη των Ρώσων – Αποδεκατίζονται οι τρομοκράτες ISIS
«Σκιώδης» ο ρόλος της Τουρκίας, που φέρεται να υποθάλπει τον βαριά τραυματισμένο αρχηγό του ISIS
Προελαύνει ο στρατός της Συρίας με τη στήριξη των Ρώσων και άλλων δυνάμεων, την ώρα που ο στρατός των ISIS αποδεκατίζεται.
Αναλυτικότερα, σε αεροπορική επίθεση κατά των τρομοκρατών τραυματίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώνονται από πληθώρα δημοσιευμάτων, ο ηγέτης του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως «η μοίρα του δολοφόνου al-Baghdadi είναι άγνωστη» και ότι τον «βαριά τραυματισμένο τρομοκράτη παρέλαβε όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση».
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την κατάσταση της υγείας του», σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που μεταδίδουν τα ιρανικά Μέσα, ο αρχηγός των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να βρίσκεται σε νοσοκομείο της Τουρκίας, υπό «την προστασία του Ergodan», προέδρου τη χώρας.
Την είδηση επιβεβαιώνουν και ρωσικά Μέσα, προσθέτοντας ότι νοσηλεύεται «σοβαρά τραυματισμένος» υπό την 24ώρη φρούρηση εκατοντάδων ισλαμιστών.
Ο ρόλος της Τουρκίας, που τώρα φέρεται να υποθάλπει τον al-Baghdadi, συνεχίζει να παραμένει «σκιώδης», ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει προβεί σε «προειδοποιητικές κρούσεις» προς τη Ρωσία.

O Abu Bakr al-Baghdadi που φέρεται να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στην Τουρκία:

Isis chief Abu Bakr al-Baghdadi



Παράλληλα, το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» μεταδίδει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ηγέτης της «Ahrar al-Sham», παρακλαδιού του ISIS, σκοτώθηκε, έπειτα από αεροπορική επιχείρηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στη πόλη Χομς.
Ειδικότερα, στην επίθεση φέρονται να έχασαν τη ζωή τους, τόσο ο Σεϊχης Omar Mustafa Al-Khodr, επικεφαλής της«Ahrar al-Sham», όσο και ο στενότερος συνεργάτης του, το «δεξί του χέρι», ο Τσετσένος Khalid Abu Anas.
Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκε και ο εμίρης της οργάνωσης, επίσης Τσετσένος, Abu Bakr al-Shishani.
Επιπλέον ο συριακός στρατός σκότωσε 2 υψηλόβαθμους διοικητές τρομοκρατικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλή της επιχείρησης των ισλαμιστών στη Χομς την Πέμπτη.
Ο αρχιτρομοκράτης Rawad al-Aksah σκοτώθηκε στην Teir Ma’la στην επαρχία της Χομς.
Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι σημειώνεται πρόοδος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Η επίθεση στην πόλη Χομς:  

В Сирии удар российской авиации уничтожил лидеров террористической организации

Russian airstrikes in Syria

Τα ηγετικά στελέχη της «Ahrar al-Sham» που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Χομς: 

Abu Bakr Al Shishani Siria



Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλευρό της Συρίας και της Ρωσίας βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το Ιράν, το οποίο μόλις χθες (15/10), σε μια επίδειξη δύναμης έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς του.
Ο σταθμός, ή καλύτερα το τούνελ εικόνες του οποίου δημοσιεύονται, βρίσκεται, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, 500 μέτρα κάτω από ένα βουνό του Ιράν.
Σημειώνεται ότι η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Χεζμπολάχ συνεργάζονται στενά κατά των τζιχαντιστών του ISIS, ενώ φέρονται να έχουν στη Βαγδάτη το επιχειρησιακό κέντρο τους.
Στο επιχειρησιακό αυτό κέντρο γίνεται η ανάλυση και επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέγονται για τους ισλαμιστικούς στόχους και το ISIS.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τη μυστική του βάση του Ιράν, στις οποίες κάνει επίδειξη των βαλλιστικών πυραύλων του:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης