Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κατηγορούνται 10 αμερικανικές τράπεζες ότι συνωμοτούν στην αγορά των swaps επιτοκίων

Reuters: Κατηγορούνται 10 αμερικανικές τράπεζες ότι συνωμοτούν στην αγορά των swaps επιτοκίων
Για μια ακόμη φορά στοχοποιούνται οι αμερικανικές τράπεζες για ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού
Συλλογική αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου του 2015 κατηγορώντας 10 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street και δύο πλατφόρμες συναλλαγών ότι συνωμοτούν για να περιορίσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά των επιτοκίων swaps που φθάνει στις ΗΠΑ τα 320 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η συλλογική αγωγή, όπως αναφέρει το Reuters, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, κατηγορεί την Goldman Sachs, την Bank of America Merrill Lynch, την J P Morgan Chase, την Citigroup, την Credit Suisse, την Barclays, την BNP Paribas, την UBS, την Deutsche Bank και την Royal Bank of Scotland ότι βρίσκονται σε συνεννόηση για να επιτυγχάνουν συγκεκριμένες τιμές.
Ως εκ τούτου, η αγωγή ισχυρίζεται, οι τράπεζες έχουν αποτρέψει επιτυχώς το νέο ανταγωνισμό από μη τραπεζικά ιδρύματα στην προσοδοφόρα αγορά των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων, που είναι τα πιο συχνά διαπραγματεύσιμα παράγωγα διεθνώς.
Οι τράπεζες «ήταν σε θέση να διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια σε καθεστώς μονοπωλίου".
Στην αγωγή αναφέρεται ότι, τουλάχιστον από το 2007, οι τράπεζες παρεμβαίνουν με αθέμιτους τρόπους στην αγορά swaps παραγώγων.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, δώδεκα τράπεζες συμφώνησαν να καταβάλλουν 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες αγωγές που εκδικάστηκαν για αντιμονοπωλιακή δράση στην ιστορία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης