Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν πτοούν την Ρωσία οι κυρώσεις της ΕΕ και ο ΟΠΕΚ - Σε διαρκή αύξηση οι πετρελαϊκές της εξαγωγές

tags :
Δεν πτοούν την Ρωσία οι κυρώσεις της ΕΕ και ο ΟΠΕΚ - Σε διαρκή αύξηση οι πετρελαϊκές της εξαγωγές
Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει να κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τον βασικό τους αντίπαλο, την Σ. Αραβία, επεκτεινόμενες πλέον και στην Ασία, όπου έχουν βρει υποστήριξη από την Κίνα
Δεν πτοείται η Ρωσία από τις κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από την ΕΕ, συνεχίζοντας την διαρκή αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου, οι οποίες έχουν πλέον φτάσει σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της «κατάκτησης» της κινεζικής αγοράς.
Επιπλέον, η στρατηγική του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) να μην μειώνει την ημερήσια παραγωγή και να αυξάνει ολοένα τα ήδη υπέρογκα αποθέματα, δεν φαίνεται να τρομάζει τους Ρώσους, οι οποίοι με την σειρά τους δεν θα προχωρήσουν σε καμία μείωση της παραγωγής.



Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει να κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τον βασικό τους αντίπαλο, την Σ. Αραβία, επεκτεινόμενες πλέον και στην Ασία, όπου έχουν βρει υποστήριξη από την Κίνα.
Η Κίνα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως και είναι χρόνια το «πεδίο μάχης» ανάμεσα σε Ρωσία και Σ. Αραβία.
Τον Νοέμβριο 2015, η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία για τρίτη φορά μέσα στο 2015, προμηθεύοντας 949.925 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα στην Κίνα, έναντι 886.950 βαρέλια από τη Σαουδική Αραβία.


Η Πολωνία είναι επίσης ένας από τους καλύτερους πελάτες της Ρωσίας, παρά τις προσπάθειες της Σ. Αραβίας να εισβάλλει στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης