Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη εξαγωγική αγορά για τα γερμανικά προϊόντα το 2015

tags :
Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη εξαγωγική αγορά για τα γερμανικά προϊόντα το 2015
Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας
Οι ΗΠΑ έγιναν ο πρώτος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών κατά το 2015, ξεπερνώντας τη Γαλλία, για πρώτη φορά από το 1961, με δεδομένη τη θετική τάση ανάπτυξης που κατέγραψε η αμερικανική οικονομία, αλλά και ένα πιο αδύνατο συναλλαγματικά ευρώ, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, στη Γερμανία.
Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19% στα 114 δισ ευρώ ( 127 δισ δολάρια) το 2015 συγκρινόμενες με μία αύξηση των εξαγωγών προς τη Γαλλία, κατά 2,5% στα 103 δισ ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή, δεν πρόκειται ν' αλλάξει στο άμεσο μέλλον. “Πρόκειται για μακρόχρονη τάση,” δηλώνει ο Σίμον Γιούνκερ, ειδικός αναλυτής στο οικονομικό ινστιτούτο DIW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης