Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Economic Forum: Ποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη σκληρότερη νομοθεσία απέναντι στους τρανσέξουαλ

World Economic Forum: Ποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη σκληρότερη νομοθεσία απέναντι στους τρανσέξουαλ
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία σε ολόκληρη της Ευρώπη υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι που έχουν αλλάξει φύλο
Οι χώρες της δυτικής Ευρώπης παραμένουν πρωτοπόρες ως προς τον σεβασμό απέναντι στα δικαιώματα των τρανσέξουαλ σύμφωνα με στοιχεία του World Economic Forum.
Στην ετήσια έκθεσή του για το 2016 δημοσιεύει ένα χάρτη στο οποίο απεικονίζονται οι ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα με τη σκληρότητα της νομοθεσίας τους απέναντι στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων όπως οι ομοφυλόφιλοι οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ.
Σύμφωνα με στοιχεία την Διεθνούς Αμνηστίας, σε ολόκληρη την Ευρώπη 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλλάξει φύλο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν το φύλο που αναγράφεται στα πιστοποιητικά γέννησής τους.
Παρότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς την αναγνώριση και προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων αρκετές παραμένουν σκληρές απέναντί τους.
Τον περασμένο χρόνο το κοινοβούλιο της Μάλτα, ψήφισε νόμο με τον οποίο τροποποιεί τη νομοθεσία για τη φοίτηση τρανσέξουαλ μαθητών και φοιτητών σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Το 2015 και η Ιρλανδία, πέρασε από το κοινοβούλιο νόμο για την Αναγνώριση του Φύλου, ο οποίος επιτρέπει σε άτομα πάνω από το 18ο έτος της ηλικίας τους να αλλάξουν το φύλο τους.
Στη Δανία, επίσης άλλαξε ο νόμος ενώ χώρες όπως η Σουηδία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ελλάδα η Γερμανία και η Νορβηγία μελετούν την πιθανότητα αλλαγής της νομοθεσίας τους προς την κατεύθυνση αυτή.
   Trans rights Europe map 2016


Στο χάρτη, οι χώρες με κόκκινο χρώμα αναγκάζουν τα άτομα αυτά να δηλώσουν το νέο φύλο τους μετά από χειρουργική επέμβαση .
Οι χώρες με μπλε χρώμα δεν υποχρεώνουν τους τρανσέξουαλ σε χειρουργική αλλαγής φύλου ενώ με καφέ χρώμα είναι οι χώρες που δεν έχουν καθόλου νομοθεσία για τους τρανσέξουαλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης