Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Και οι συγκοινωνίες συμμετέχουν πλέον στην απεργία – Οργή προς τον F. Hollande για την εργασιακή μεταρρύθμιση

tags :
Γαλλία: Και οι συγκοινωνίες συμμετέχουν πλέον στην απεργία – Οργή προς τον F. Hollande για την εργασιακή μεταρρύθμιση
Οι διαδηλώσεις έχουν ξεφύγει εδώ και πολλές εβδομάδες από την γαλλική πρωτεύουσα...
Πριν από μερικές ημέρες ο Francois Hollande διαμήνυσε την μαζική καταστολή των κινητοποιήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να εφαρμόσει την «υγιή» εργασιακή μεταρρύθμιση στη Γαλλία, η οποία αποτελεί μία «απαραίτητη κίνηση που δεν έγινε στο παρελθόν».
Ωστόσο, δεν υπολόγισε πως με αυτές τις δηλώσεις του μάλλον εξόργισε ακόμα περισσότερο το μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών, το οποίο γιγαντώνεται με το πέρασμα των ημερών και δεν έχει σκοπό να υποκύψει ούτε τώρα σε οποιαδήποτε υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του... 
Μετά τους εργαζόμενους στο μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το προσωπικό στα διυλιστήρια και τις αποθήκες καυσίμων, πλέον στις απεργιακές κινητοποιήσεις του συνδικάτου «CGT» συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, ενώ αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν οι αστικές συγκοινωνίες και τα αεροδρόμια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι πιλότοι της Air France αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εκφράζοντας μισθολογικά αιτήματα.
Οι διαδηλώσεις έχουν ξεφύγει εδώ και πολλές εβδομάδες από την γαλλική πρωτεύουσα, με τις επαρχίες να δείχνουν μία πρωτοφανή αλληλεγγύη στους απεργούς.
Αν η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης δεν κοπάσει μέχρι τέλος Ιουνίου, πράγμα που είναι και το πιο πιθανό, τότε απειλείται άμεσα η διεξαγωγή του Euro 2016, καθώς ήδη στις 10 πόλεις της χώρας που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, υπάρχουν καθημερινά διαδηλώσεις.
Χαρακτηριστικό είναι πως ένα από τα κύρια συνθήματα που ακούγονται από τους Γάλλους τον τελευταίο καιρό είναι το «εμείς δεν είμαστε Έλληνες», που ουσιαστικά προειδοποιεί πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στα μέτρα λιτότητας…
Στο πλευρό των διαδηλωτών βρίσκεται το 62% των Γάλλων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP (διεξήχθη 23 – 25 Μαΐου)…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης